Ragnarok (Sword of the Dark One)

Denna 500 sidor långa manga handlar om monsterdräparen Leroy och hans magiska svärd Ragnarok. Tillsammans reser de genom ett postapokalyptiskt landskap där "Dark Ones" sedan länge utplånat stora delar av mänskligheten. Genom berättelsen får man följa denne modige hjälte i sitt sökande efter en kidnappad flicka.

Serien har fått stor uppmärksamhet i USA eftersom den uppvisar sexuella situationer och nakna människor. Eller ... njae ... i två rutor  visas Leroys allra heligaste i väldigt förenklat format och under samma sekvens antyds det att han och en av de kvinnliga karaktärerna haft sex. Dessutom utspelas stora delar av handlingen på ett horhus (även om det aldrig syns till några prostituerade).

Man får väl konstatera att USA:s censur är och förblir jävligt kass. Mangan är Tsukasa Kotobukis serieversion av Kentaro Yasuis novell. Allt som allt är det en ganska slätstruken historia och tack vare det låga antalet rutor per sida läser man med lätthet igenom alla tre albumen på en dryg timme.

Monstertomtens betyg:



Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0