Identity

Jag älskar filmer som innehåller stora överraskningar. Problemet med rullar som Sjätte Sinnet är att jag tyvärr lyckas klura ut vändningarna i förväg. Detta gäller dock inte för Identity. Jag såg den för första gången för flera år sedan och var mäkta imponerad, andra visningen innehöll av förklarliga skäl inte samma överraskningsmoment, men var ändå en upplevelse.

Ett litet antal människor hamnar genom en slump tillsammans på ett avlägset motel. Där finns filmstjärnan, polisen, brottslingen, lyxhoran, barnet, den äkta mannen och några till. Alla spelas de av suveräna skådisar. Ja det är verkligen John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, Alfred Molina, Clea DuVall, John, C. McGinley (från tv-serien Scrubbs) och Jake Busey som gör filmen till  det den är.  Psykologisk och hisnande. Skrämmande.

Dessutom är det svenska omslaget på Identity film från 2003 fullständigt underbart då det föreställer ett handavtryck där varje finger är en männsklig gestalt. Kryptiskt men talande. Fyra schizofrena monstertomtar till denna skräckis.


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0