The Punisher #1-40 (Version 5)

image49Ibland undrar man varför de stora serieförlagen så sällan förnyar sig. Nu har Punisher blivit film och Marvel låter den brutala superhjälten utan superkrafter fortsätta i Version 5, där dryga 50 nummer än så länge kommit i tryck.

Men visst är det roligt. Få serier är så våldsamt amerikanska och politiskt inkorrekta som Punisher. Filosofin är "öga för öga, tand för tand" och "kan man döda det får man göra så"!

Den nya utgåvan börjar med ett enormt blodbad där hjärnor och innälvor flyter i strida strömmar. Därefter forsätter vår svartklädda hjälte Frank Castle i nummer efter nummer trasa fienden sönder och samman med en arsenal som räckt till att beväpna ett mindre lands armé.

Emellanåt skymtar viljan att ta upp sociala och internationella problem, som kvinnosmuggling och krigsoffer, men ofta är detta bara en ursäkt för mer blod. Det finns stora, och skrämmande, likheter med amerikansk frihetsfilosofi och vigilantism.

Hur det nu är med det är med seriens grundtankar så är den onekligen underhållande. Den är påkostat vältecknad, som sig bör med en så pass stor titel, och manuset är generellt sett välgjort. Karaktärerna är filmiskt passande och effektfulla. För den som saknar de gamla 80-tals rullarna med Arnold Schwarzenegger är dagens Punisher ett utmärkt substitut för den hjärndöda men ack så roande masslakten av tveksamt skyldiga skurkar.


Monstertomtens betyg:
image38


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0