Tales of the Jedi: The Sith War #1-6

image169Stora delar av Star Wars-litteraturen som utspelar sig under New Republic-eran och senare refererar till det legendariska Sithkriget. Det är just detta galaxomvälvande skeende som Tales of the Jedi: The Sith War handlar om. image170

Nu har Exar Kun och Ulic Kel-Droma helt gått över till den mörka sidan och medan mästaren Kun tränar en chockstyrka med Dark Jedis tar Kel-Droma kontroll över Kraths styrkor. Men den mörka sidan har fiender i sina egna led då såväl drottning Aleema som Mandalore själv har egna planer för galaxens framtid.

De godas förkämpar blir färre och färre men i spetsen för dem går Cal Kel-Droma och Noomi Sunrider, båda med nära relationer till Ulic. Det hela får ett kataklysmiskt slut som kullkastar de stora jedimästarnas makt och sätter spår i galaxen för all framtid.

Trots det makalösa upplägetg brister denna Dark Horse serie i ett avseende: Det blir aldrig så häftigt som man väntat sig. Dessutom är vissa av intrigerna lite väl löjliga med lättlurade jedimästare och korkade skurkar. Inte heller teckningarna är av någon högre klass. Det hela ger en besviken eftersmak. Men man får i alla fall ta del av det berömda Sithkriget, vilket ju inte är fy skam.


Monstertomtens betyg:
image171


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0