Flying Dagger

Den kinesiske regissören Yimou Zhang har tidigare gjort filmen Hero, som jag tyckte riktigt bra om. Tyvärr blev hans andra stora film, Flying Daggers, en rejäl flopp och gjorde mig därmed ganska besviken. Faktum är att jag stängde av filmen halvvägs igenom därför att den var så dålig (såg färdigt den en dag senare, utan att den blev nänmvärt bättre).

Filmen utspelar sig i ett medeltida Kina där två poliser, Jin och Leo (spelade av Takeshi Kaneshiro respektive Andy Lau) har tio dagar på sig att hitta den nya ledaren för De Flygande Dolkarnas Hus. Ganska omedelbart blandas även den vackra men blinda Mei (spelad av Ziyi Zhang) in i historien. 

Flying Daggers skulle var vacker, och det kan man väl säga att den är också om det varit i stillbildsformat, men allt förlorar sin skönhet i och med uselt skådespeleri och ännu sämre regi. Fajterna, vilka jag såg fram emot, var tråkiga och  koreograferade in absurdum. Faktum är att alla de "vackra" momenten faller på taskig regi, dålig klippning, och kassa effekter. I den "mäktiga" slutscenen blåser en snöstorm in över landskapet. Problemet är bara att i häften av klippen är träden täckta av snö medan de i andra hälften fortfarande är höstgula.

...och det var bara ett exempel.

Visst hade filmen några höjdpunkter, men de var i ärlighetens namn få. Bäst var alldeles i början av filmen när Mei använder sina rockärmar för att svinga ett svärd. Tyvärr föreleds den scenen av en lång och tråkig trummscen. Två fightsugna monstertomtar vill nu se en bra asiatisk film, för en gång skull.


Titta gärna in på IMDb för att se vad andra tyckte om filmen.



Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0