G.I. Joe - Rise of Cobra

Jag var aldrig något större fan av G.I. Joe som barn med hade ändå min beskärda del Action Force-figurer (som de hette här i Sverige). Filmen som nu kommit ut, sannolikt efter den stora Transformers-succen, är dock inget att se. Det är en sju helvetes massa explosioner men storyn är så banal att man tvingas se den som satir. En stor action-scen bygger på att man vill hindra Eifeltornet från att förstöras (vilket alla som sett trailern vet ändå sker).

Monstertomtens betyg:

Frank Herbert - Dune Messiah

Dune Messiah är den andra delen i Frank Herberts serie om den märkliga planeten Arrakis och familjen Atreides. Paul Muad'dib är nu kejsare genom sitt giftemål med prinsessan Irulan men kämpar hela tiden mot konspirationer från de som vill avsätta honom. Samtidigt kan han i sina visioner se vad han måste göra för att föra mäsnkligheten i säkerhet, och kanske är priset för stort?


Monstertomtens betyg:

Brüno

Jag gillar Sasha Baron Cohen sedan Ali G-tiden, men har inte varit särskilt förtjust i långfilmerna som kommit därefter. Brüno däremot visade sig vara en underbart rolig och satiriskt träffsäker film. Vi följer en homosexuell "modejournalist" på sina äventyr över hela världen. Kändisar och vanliga människor blandas hej villt då Sasha Baron Cohen driver med dem. Några extra lysande stjärnor är när han får Paula Abdul att göra en intervju sittandes på en tjock mexikanares rygg och en grov homo-hångel-scen i en ultimate fihgting-ring inför tusentals arga amerikaner.

Klicka på Athensboys Blog för några underbara synpunkter från de som utsattes för Cohens små pranks.

Monstertomtens betyg:

RSS 2.0