Förlorad pojke med paddel

Jag älskar att rita mina galna förlorade pojkar. Det kommer fler. Många fler.


Vackert ansikte


Tatuering?

Jag har designat flertalet tatueringar åt diverse folk. Kanske hade den här platsat också.

Jeremiah Marlowe

Överst är min senaste Vampire-karaktär, Jeremiah Marlowe, True Brujah. Längst ner är Guille, Jeremiahs ghoul.
Tzimisceghoul

För de som vet vad en tzimisce är behöver jag inte förklara närmare, för er som inte vet vad det är ... ni vill inte veta ändå. Det här är hur som hellst Luciano Tottis ghoul som han fick tillverkad åt sig.


Lleu Taranis

En högländare i drakar och demoner. Slogs med tvåhandssvärd och dyrkad Carnussos. Jag vill minnas att jag har fler bilder på honom någonstans så de dyker nog upp här förr eller senare.

Flygande bebis


Ninja An Jin San

När jag var yngre spelade jag in mycket amatörfilm. Ninja An Jin San var en av mina egna rollfigurer. En västerländsk ninja med ett enormt svärd.

Sagoväsen


Djävul med flugor


Demoner och rymdvarelser

För många långa år sedan då jag bodde i Leksand tog jag mig för att skriva en roman. Den blev desvärre (men helt enligt förväntningarna) aldrig färdig. Historien kretsade kring en utomjordisk ras som kommit till Jorden för att finna ett sätt att fortplanta sig. Det låter som upplaggt för tentakler och lättklädda mangaflickor men så var absolut inte fallet.

Teckningarna är upplaggda i kronologisk ordning med något års mellanrum, skulle jag tro. Varelserna kallade jag "demoner" trots att de egenligen bara var helt vanliga rymdvarelser.

Johnny Ultrapigeon

För länge sedan spånade jag och ett par vänner ihop ett figurspel kallat Evolution. Här är en av de framträdande personligheterna, tecknad -01. Han till hör PIS (Pigeons In Space) och är tydligt inspirerad av Warhammer 40k:s Space Marines.

Johnny Ultrapigeon

Kapitalistiskt tänkande

kapitalistskt tänkande

Vampyr?

blyerts - vampyr

Undangömt i Eniaken

Vi spelade den underbara Konflux-sviten och vid ett tillfälle sökte spelarna ett av oraklets ögon i jättesvampen Eniaken. För att de inte skulle förstå hur fel ute de var försökte jag skapa ett mini-äventyr helt i Erik Granströms anda. De skulle spela en speciell melodi som de hört hos Eniakprästerna, vad de nu hette, i botten av gropen genom att plugga igen vissa hål i väggarna. Den enorma muttern skulle då vibrera upp och öppna en gång nedåt samtidigt som den blockerade utgången. KNasigt, knepigt men mycket underhållande.

i Eniaken

Bunker A01

underjordisk bunker

Små filurer

Jag är mästare på att klottra ner små mer eller mindre roliga figurer varhelst det är möjligt och jag har en penna. Här är ett urval:

liten glasögonprydd figurgroda med pistol


tusch - valross igelkott och girafffilur med penna


Ett rymdskepp ur olika vinklar

blyerts - rymdskepp
blyerts - rymdskepp i perspektiv

Hjältar och skurkar

I samma anda som TV-serien Heroes skapades rollspelet More Than Man (även om det generellt kallades för Heroes, något jag inte är helt förtjust i). Det gjordes en ganska rejäl hemsida till spelet som heter just MoreThanMan. Här är de fem första NPC-skisserna på Oracle, Unicorn, Scar, en kidnappare och ... ja, jag minns inte vad han hette men han exploderade spontant titt som tätt.

Oracle

Unicorn

Scar

kidnapparen
uncontrolled explosion


Klotterplanket

Här är tuschbilder ritade på linjerat eller rutat papaper. Nu kanske dessa inte är några underverk men jag avskyr verkligen att åstadkomma något vackert som totalt förstörs av de förbannade strecken. Just de här fem bilderna gick det inte ens att trolla med i Photoshop.

anorektiskjude

hund och giraff

fabrik

tuschkladd - wraith lord

I marginalen

Den nedersta bilden gillar jag mycket för figuren påminner om Clive Barkers skapelser i Abarat (läs böckerna om ni inte redan gjort det). Bilden ovan den ritades i fullständigt desperat uttråkning (kan man säga så?) under en kvällsföreläsning på Lärarhögskolan i Malmö.

masker
gubbe

grinch och monstertsol

filur

Den kåte, den fule, den konstige och den ännu konstigare

Här är lite klotter inhämtat från anteckningsböcker. Jag vil minnas att jag inte är ensam konstnär på den första utan att någon "skändat" den.
tusch - snuskig filur

tusch - monster

tusch - flygande monster
tusch - träd-apa

Djävlar!

Då jag gick på gymnasiet hade jag en period då jag ritade väldigt mycket djävlar. Funderade till och med på att ha min slututställning (jag gick estetisk bild och form) med bilder innehållande enbart dessa sataniska varelser. Här är två djävlar från 1999. En tredje döv var planerad men då jag inte blev helt nöjd med den blinde gav jag väl på något sätt upp.

stum djävul


blind djävul

Rakel Hermansdottir aka Thybalt Pyromanticus

En av de bästa karaktärerna jag någonsin spelat var eldmagikern Thybalt Pyromanticus. En av hans "inkarnationer" var den oskyldiga ungmön Rakel Hermansdottir. En ung bondpiga som plötsligt genomgick en fruktansvärd förvandling.

Här är en bild på henne, familiarisarna Yuri och lille fan och några av hennes föremål. Svärden kallades Demon och Eld. Teckningarna är från 2004 tror jag.Rakel Hermansdottir

blyerts - Rakels vapen

blyerts - Rakels mask

Inkvisitörer

Två teckningar jag ritade på mitt nattjobb förra sommaren (2007). De är inspirerade av Warhammer 40 000. Särskildt nöjd är jag med den övre kåpklädda "mannen". Dessutom gillar jag hur de blev då jag scannade in dem. Slitet och gulnat passar Warhammer-stämningen.

tusch och färg - warhammer


power armor

RSS 2.0