Elfquest Book 2

Den andra boken med samlade Elfquest-serier läste jag för en bra tid sedan. Eftersom jag planerar ta upp serien igen kommer följdaktligen den saknade recensionen nu.

Precis som bok ett innehåller bok två fem separata delar, som tidigare publicerats var och en för sig. De är dessutom färglaggda, till skillnad från originalet.

  • The Quest Begins - Det anländer människor till Sorrow's End och alverna inser att dessa inte må vara de första men inte de sista. Nu ger sig Cutter och Skywise återigen ut på en lång resa, resan som ger hela serien sitt namn, föra att finna andra alver.
  • The Dreamberry Tales - Cutter och Skywise hamnar i klorna på några troll. Endast list kan nu hjälpa dem.
  • Hands of the Symbol Maker - Cutter och Skywise stöter på människor som visar sig vara vänligt inställda mot alver.  I Sorrows End inser Leetah att hon borde följa Cutter.
  • The Lodestone - Cutter och Skywise låtsas vara gudasända då de närmar sig en människoby. Men allt går inte som planerat. Samtidigt fortsätter Leetah och hennes följeslagare sin resa på jakt efter de två resenärerna.
  • The Forbidden Grove - Cutter och Skywise anländer till en mystisk del av skogen i vilken små flygande älvor spinner nät kring allt och alla. Och var har Leetah och hennes vänner tagit vägen?

Det här är en välgjord och härlig serie att läsa. Den passar såväl för barn som för vuxna genom sitt enkla språk, vakra bilder och djupa teman. Ändå saknar jag lite allvar och mogenhet, vilket drar ner betyget något.


Monstertomtens betyg:Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0