Ikki Tousen: Battle Vixens

Battle Vixens är nog så japanskt man kan komma, till och med inom manga. Det är fajter med magiska tekniker, det är tonårsproblem och det är åtminstone ett par tre uppvisningar av vita trosor i varje avsnitt. Nu betyder detta knappast att mangan är något bra. Men för de som gillar sånt... eller har ett mått av distanserad humor, så är det ändå ganska kul.

Monstertomtens betyg:


The Battle of Red Cliff

John Woo
s Face Off är en av tidernas bästa actionfilmer. När Woo istället ger sig på kinesiska legender i form av The Battle of Red Cliff blir det inte lika bra. Historien följer några sydkinesiska fältherrar i deras desperata kamp mot det nordliga kejsardömet. Det är Hong Kong-action blandat med Sagan om ringen-fältslag... vilket inte blir speciellt bra i det här fallet. Frammåt slutet lyfter filmen något även om det inte är tillräckligt för att ge The Battle of Red Cliff ett bra betyg.


Monstertomtens betyg:

Wall-E

På senare tid har jag funnit charmen i de CGI-animerade filmerna. Wall-E är en charmig rulle om en kärlekskrank skräpsamlande robot. Särskilt filmens första halva är makalös. Allt tal är bortrationaliserat och istället lyckas Pixar skapa berättelse och magi genom uttryck, händelser och symboler. Filmens andra halva är inte dålig, men saknar det där lilla extra.


Monstertomtens betyg:

Babylon 5 - Season 3: Point of No Return

Ska man bara se en enda säsong av Babylon 5 är den tredje absolut att föredra (dessutomär det svårt att inte fortsätta titta med tanke på den otroliga cliffhangern i slutet). Stationen, ledd av kapten John Sheridan, tvingas ta till hårdare och hårdare metoder för att överleva. Till en början tycks de bara ha fiender, men snart dyker det upp allierade från en ängd olika håll. Det är intriger, rymdstrider och pistolstrider så det står härliga till.

Monstertomtens betyg:

RSS 2.0