You Don't Mess with the Zohan

Ibland är det skönt att se en riktigt korkad film. You Don't Mess with the Zohan (eller Jiddra inte med Zohan som den heter på svenska) är just en sådan urbota dum, men ganska rolig film med just denna genres mästare i huvudrollen, Adam Sandler.

Zohan är en Mossad-agent som inte vill något hellre än att klippa hår. Därför fjkar han sin egen död och rymmer till USA. I det nya landet möter han både isrealer och palestinier vilket leder fram mot filmens budskap: i USA är alla amerikaner och ingen behöver bråka.

You Don't Mess with the Zohan är en komedi av lägsta sorten. Den börjar roligt men efter en timme av konstanta anspelningar på sex börjar i alla fall jag tröttna. Dessutom tycker jag att den ibland berör den fruktansvärda konflikten mellan Israel och Palestina på ett sätt som blir lite obehagligt ... särskilt med tanke på USA:s ekonomiska inlbandning i konflikten.

Tycker man att sex med äldre kvinnor är roligt antar jag att det här är rätt film. Annars är den ett kort garv innan man går och lägger sig.

Monstertomtens betyg:


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0