Ghost in the Shell (film)

Några årtionden in i framtiden jagar japanska specialstyrkor bestående av cyborgs mer och mer teknologiskt avancerade brottslingar. Major Kusanagi jag just en sådan superskurk kallad Puppet Master, en hacker som bryter sig in i människors hjärnor och tvingar dem begå brott.

Ghost in the Shell är en av de anime-filmer som satt stora spår även i västvärldens filmskapande. Framförallt tog Wakowski-bröderna stor inspiration från denna anime-klassiker då de skapade Matrix-trilogin. Filmen från -95 är baserad på mangan av Masamune Shorow och regisserad av Mamoru Oshii. Den fick en uppföljare i Ghost in the Shell: Innocence. Dessutom har flertalet andra filmer, tv-serier och mangas hinnit ut påmarknaden i dags dato.

Ghost in the Shell är fantastiskt välgjord. Animationer är av absoluta toppklassen. Många små detaljer, som till exempel variationen i vad som sker då automateld träffar olika material, läggs på hög för att skapa en väldigt solid film. Dock faller filmen lite av att manuset emellanåt är komplicerat för att slutligen bli något väl simpelt. Väldiga intriger byggs upp för att helt glömmas bort då slutet kommer.

Fyra monstertomtar
gör Neo avundsjuk.


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0