D-War

D-war, eller Dragon War, är en märklig kobination av koreanska legender och amerikansk action uppblandat med specialeffekter som Xena hade varit stollt över. Med andra ord är de fruktansvärda. Dåliga.

Inte heller manuset är något att komma med. Kanske, men bara kanske, skulle en annan regissör, för mig okände  koreanen Hyung-Rae Shim som även skrivit manus, kunnat få denna vinglösa drake att flyga likt den goda draken gör i filmen. Ett par scener är minnesvärda tack vare halvtaskigt gjorda men ändå vissuellt intressanta CG-animationer.

Tänk er Jurrasic Park med missiler ... eller inte. Storyn bygger på en gammal legend om en ond och en god drake som söker efter en magisk kvinna vilken kan få dem att bli ännu mäktigare. Det hade som sagt kunnat bli häftigt, men allt fummlas bort på de mest klantiga sätt. Värst är kanske de onda soldaterna (exakt var de kommer från förstår jag inte) som är ruskigt lika orcherna i Sagan om de två tornen, fast i D-war har de kromade rustningar.

En och en halv monstertomte till denna potentiellt häftiga men tyvärr kraschlandade klumpeduns. Beklagar att jag någonsin köpte den.


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0