The Bourne Supremacy

image130Uppföljaren till den otroligt bra The Bourne Identity är tyvärr inte alls lika genial. I The Bourne Supremacy har man bytt regissör från Doug Liman till Paul Greengrass, ytterligare en av Hollywoods många producent-regissör-wannabes. Och trots att filmen, precis som sin föregångare, är baserad på en av Robert Ludlums böcker känns den som en klen fotostatkopia.

Filmen inleds med att Jason Bourne, spelad av Matt Damon, utsätts för en komplott för att få det att se ut som om han begått ett grovt brott. Han dras åter in i CIA:s förehavanden. Tyvärr dör den mest sympatiska karaktären, Marie som spelas av Franka Potente, tidigt i filmen och det hela blir någon form av halvtaskig hämnd-rulle med ett sannerligen mediokert slut passande en film med Steven Seagal.

Det hela blir tyvärr inte bättre av att alla sa att The Bourne Supremacy var bättre än The Bourne Identity ... eller kanske är det just de icke uppfyllda förväntningarna som får mig att känna sådan besvikelse. Hur som hellst är det en hyffsad actionrulle men inte så fasligt mycket mer.


Monstertomtens betyg:
image37


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0