Them

Them (eller Ils som den heter i original) berättar den "sanna" historien om hur Clémentine (Olivia Bonamy) och Lucas (Michaël Cohen), en lärarinna och en författare, som nyligen flyttat till Rumänien börjar uppleva mystiska ljus och ljud utanför sitt enorma hus på landsbyggden. Snart förvandlas deras egen bostad till en fälla och de barrikaderar sig mot vad det än är som vill åt dem.

Det är inte ofta jag känner panik eller rädsla när jag ser en film, men Ils lyckas verkligen frammana detta. Tyvärr är den samtidigt aldeles för kort. Bara ungefär en timme och femton minuter. En något mer utvecklad historia och eventuellt ett långsammare tempo hade tjänat filmen väl.

Dock är det verkligen en färsk fläkt för de som tröttnat på amerikansk skräck och inte riktigt förstår sig på (eller känner för) den asiatiska markanaden. Tilläggas bör det att de två regissörerna/manusförfattarna David Moreau och Xavier Palud efter denna film gjorde den amerikanska versionen av The Eye, en mindre lyckad film med andra ord.

Monstertomtens betyg:


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0