The Italian Job (2003)

190960-8

The Italian Job
, från 2003, är en nyfilmatisering av 1969 års version med Michael Caine. Jag misstänker starkt att originalet är bättre. Trots mer eller mindre stora namn som Mark Wahlberg, Charlize Theron, Donald Sutherland och Seth Green famlar filmen helt och hållet i mörker.

Stabila Edward Norton lyckades inte göra någonting av sin roll som feg och klen skurk. Kanske var det på grund av den extremt plastiga mustaschen, vad vet jag. Inte heller Mos Def (rappare till vardags och äventyrlig alien i Liftarens Guide till Galaxen) kunde "coola till" sin supertrista roll.

The Italian Job handlar om ett gäng kriminella som gör en stöt i Venedig. En av dem (Edward Norton) förråder resten, snor bytet och skjuter kassaskåpsexperten (Donald Sutherland). En tid senare ska de lurade medlemmarna, ledda av Mark Wahlberg, sno tillbaka guldet, mest på skoj. Man tar hjälp av den döde kassaskåpskillens dotter (Charlize Theron) som brås på far sin.

Filmen har samma upplägg som Jönsonligan filmerna eller Ocean's Eleven, men saknar helt humorn och glimten i ögat. Bortsett från stötarna alldeles i början och i slutet av filmen var den bortkastad tid, något de kanske anade när de skrev taglinen: Steal the day. Till på köpet var den j*****t korkad. Har inte Hollywood smartare manusförfattare eller tror de kanske att folk kommer utföra stötarna på riktigt om de är för trovärdiga (om du ser filmen kan du kanske förklara för mig varför Seth Green helt plötsligt kan stoppa tunnelbanetåg med sin dator).

Hmm... ja, en film som man gärna missar och lätt glömmer. Det är just sådana produktioner som bevisar att Hollywood bara (re)producerar gamla koncept. Att det snart ska komma en The Italian Job II: The Brazilian Job gör mig bara trött. Två monstertomtar får The Italian Job, och det är bara för att det är så många goa skådisar med.

Är du ändå nyfiken kan du alltid kolla vidare på IMDb, men bäst är att helt enkelt glömma bort min recension, glömma bort filmen och se någonting som inte är ett slöseri med tid.

Postat av: Jana

Den var kass och menlös. Tur att vi inte spenderade några pengar på filmen i alla fall.

2007-02-19 klockan 07:00:54
Länk: http://kirkemandragora.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0