Elfquest Book 1

image59I slutet på 70-talet rönte Elf Quest enorm framgång som USA:s största independent-serie. Serien är skapad av Richard och Wendy Pini och publicerades i orginal mellan åren 1978 och 1984. Tack vare sin stora och hängivna läsarkrets har serien återkommit i tryck åtskilliga gånger, både under parets eget och andra independentförlag och under större förlag som Marvel och DC, varav det senare äger de nuvarande rättigheterna.

Elf Quests popularitet har lett till åtskilliga spin-offs. Allt från fler serier till tecknad film och rollspel har producerats, med mer eller mindre gott resultat. I och med framgångarna kom en "Readers Collection" ut i början av 80-talet som samlade de fem första volymerna under namnet Elfquest Book One - Fire and Flight. Den tidigare svart-vita serien var nu färglaggd av Wendy Pini själv i det för tiden något ovanliga "graphic novel" formatet..

  • Fire and Flight - Människans barbari tvingar alverna, ledda av den stolta Cutter, att lämna sitt uråldriga hem och söka hjälp hos den snikna trollen.
  • Raid at Sorrow's End - Cutter's alver har tagit sig genom den brännande öknen och finner bosättningen Sorrow's End.
  • The Challenge - Cutter tvingas duellera den trollkunnige Rayek för att vinna den sköna helerskan Leetahs hand.
  • Wolfsong - Här berättas den sorgliga historien om hur Cutter's mor och far förlorade livet till det fruktansvärda monstret Madcoil.
  • Voice of the Sun - De två alvstammarna hittar sakta men säkert sätt att leva tillsammans. Likaså finner Cutter och Leetah slutligen varandras hjärtan.
image60

Monstertomtens betyg:
image37



Postat av: Sarah

Åhh va sött med betygs-tomtarna! Haha. Nu fick jag ju idéer ;D Synd bara att jag är kass på o göra sånt..

2007-12-10 klockan 13:08:15
Länk: http://www.sarahohrns.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0