Clive Barker - Abarat: Magiska dagar, gåtfulla nätter

Första boken, enkelt titulerad som Abarat, beskrev en värld så till brädden fylld av Clive Barkers otroliga skapelser att det nästan är skrämmande att ha den i bokhyllan. På gott och ont vet man inte vad som kan klättra ur.

Days of magic, nights of war är den mer passande orginaltiteln på denna andra del. Trots att boken, precis som den första delen, inte har mycket gemensamt med den skräck man i vanliga fall förknippar med Clive Barker och Hellraiser, är den mörk och olycksbådande. I världen där "tiden är en plats" har midnattstimman blivit starkare och det hela kulminerar i en kataklysm som spiller över hela vägen till Hädanstans.

Abarat är fantasi när den är som bäst: sprudlande och fullständigt utan gränser. Om den första boken fick fem färgglada monstertomtar får Magiska dagar, gåtfulla nätter bara fyra. Som bilaga borde alla även gå in på Abarats officiella hemsida, där det står att finna en interaktiv karta över öarna. Fler av Clive Barkers konstverk hittar du på hans egen hemsida Lost Souls.


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0