The Wolfman

The Wolfman med Benicio Del Toro i huvudrollen är en film jag längtat efter att se men till följd av dåliga recensioner inte längre förväntat mig någonting av. Historien kretsar kring familjen Talbot och den vuxne sonen Lawrence i synnerhet. När han återvänder till sitt barndomshem efter nyheten att brodern Ben försvunnit möts han snart av någonting oväntat. Ett monster tycks härja fritt på landsbygden och kräver offer var fullmåne.

Det här är en riktigt klassisk varulvsfilm. Det är zigenare, Scotland Yard, engelska hedar, 1800-talsdårhus och allt annat som passar så bra och ger sådan stämning. Anthony Hopkins gör en underbar tolkning av Sir John Talbot, den gamla jägaren och äventyraren som efter åratal av resor till världens alla hörn slagit sig ner i England.

Specialeffekterna är välgjorda och atmosfären är så klockren den bara kan vara med många glirningar till originalet från 1941. Det här var en glad överraskning. Det enda smolket i ögat är att det kanske kändes lite krystat med en engelsk lord från Amerika. Men skit samma. Filmen var riktigt riktigt sevärd.


Monstertomtens betyg:


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0