The Countess

The Countess handlar om den (inte så) ondskefulla grevinnan Bathory som under sin levnad i 1500-talets Ungern lät mörda hundratals jungfrur för att bada i deras blod. Filmen är regisserad och skriven av Julie Delpy, som även spelar huvudrollen.

Trots att det är en potentiellt spännande och mörk historia faller den pladask. Det är verkligen ett rejält magplask. Regin är utomordentligt värdelös och därefter blir klippning och tempo inte något bättre. Nej, det är en brutal historie, men Delpy förvandlar den till en något töntig och långsam berättelse. Ja, trots att filmen bara är dryga en och en halv timme känns den faktiskt långtråkig. Blod och ond bråd död är begränsat, trots att det ju egentligen är detta som ska stå i foku. Eller, tja, kanske är det kärlekshistorien som är det viktigaste, men inte ens där får jag något av det jag vill ha. Nej, "grevinnan" känns som ett illa spelat spån.

Och den usla taglinen säger egentligen allt: She sacrificed all for love... and others for beauty. Att filmen alls fått 6,3 på Imdb är förvånande.


Monstertomtens betyg:


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0