Hellboy II: The Golden Army

Alverna och andra mystiska folk förde en gång i tiden krig mot människorna. En långvarig fred har dock stillat blodflödet men samtidigt har mänskligheten mer och mer pressat undan andra folkslag med sina städer. När alvprinsen Nuala återvänder från sin exil planerar han att bryta vapenvilan och återväcka den Gyllene armén för att slakta sina fiender.


Självklart hamnar Hellboy i hans väg.

Regissören Guillermo del Torro, som för övrigt ska regissera de två kommande Bilbo-filmerna, fortsätter med sina fantastiska karaktärer och historier. Ett mönster börjar i högsta grad framträda. Mimics människolika kackerlackor, supervampyrerna i Blade II, faunen och Bleka mannen i Laberinto del Fauno, och så alla de fantastiska varelserna i de två Hellboy-filmerna. Del Torro gör kort och gott fantastiska varelser.

Hellboy II är en underbar, fantasisprakande kaskad av action och saga. Det enda man egentligen kan önska är att den hade varit längre så jag fått vila ögonen på allt det underbara. Ron Pearlman gör ytterligare en perfekt tolkning av den röde galniningen och Selma Blair är hans brinnande sidekick. En stor plats i mitt hjärta får även dödsängeln som är otäckt häftig med ögon på vingarna istället för i ansiktet.


Monstertomtens betyg:


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0