Thorgal #14 - Aaricia

AariciaI fyra korta berättelser tas läsaren tillbaka till Thorgals och Aaricias barndom. I Odens berg möter vi en unga Aaricia vars mor försvunnit. Vättar lurar henne upp på ett berg och endast Thorgal kan rädda henne.

Den första snön berättar om hur Thorgal faller i onåd och hur dennes fiendeskap med vikingakonungen, den som inleder den allra första berättelsen om Thorgal, får sin början. Dessa två inledande berättelser publicerades i Fantomen #3, 2000.

Holmgång (Fantomen #4, 2000) fortsätter där Den första snön slutar och handlar om hur Thorgal tillslut accepteras av vikingarna, genom både list och styrka.

Den sista delen i Aaricia, Tjahzis tårar (Fantomen #9, 2000), berättar om hur den något klantige guden Tjahtzi irrar sig ner på jorden. Där möts han av en hjälpsam Aaricia och de upplever några märkliga äventyr tillsammans innan guden åter beger sig till Valhalla.

Även om själva hostorierna inte är av bästa sort är det väldigt spännande att få mer bakgrund till Thorgals och Aaricias liv och kärlek. Således har serien bra mycket större värde för Thorgal-fans än för någon annan.


Monstertomtens betyg:
Tomtar 3,5


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0