Aeon Flux

image192
En fluga kommer surrande, flyger fram och tillbaka och landar slutligen på några ögonfransar. Ögat sluter sig som en köttätande växt och fångar den olycksdrabbade insekten.

I början på 90-talet visade MTV den väldigt annorlunda animerade serien Aeon Flux i vilken hjältinnan med samma namn dör i slutet på varje avsnitt. Nu (2005) har spelfilmen äntligen kommit, och det är en mycket intressant skapelse.

Regissören Karyn Kusama har valt att spela in filmen i Tyskland, bland annat därför att landet erbjuder många intressanta arkitektoniska inspelningsplatser. Bland annat har man befunnit sig i ett enormt krematorium och i en testtunnel för jetflygplan.

Över lag är det visuella av stor vikt. Stora mängder kläder syddes upp för att illustrera den futuristiska dystopin.

image193


Dock skiljer sig filmen rejält från de tecknade kortfilmerna. Nämnvärt är att Aeon Flux aldrig dör och dessutom är ganska smakfullt klädd, vilket hon verkligen inte är i sin ritade version. Men bra blir det och någonstans är det märkligt att filmen fått så pass lite uppmärksamhet. Charlize Theron spelar utmärkt i huvudrollen och action blandas med ett intressant manus och vackra bilder.


Monstertomtens betyg:
image158


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0