Constantine

Filmen Constantine är baserad på Veritgo/DC-serien Hellblazer. Den handlar, precis som serien, om magikern John Constantine som bekämpar de demoner vilka bryter mot reglerna på Jorden.

Regissören Francis Lawrence, som tidigare bara frambringat musikvideos men därefter gjort bland andra storfilmen I am Legend, gör ett fantastiskt actionspeckat spektakel av berättelsen om hur Satans son Mammon strävar efter att återfödas.

I huvudrollen ser vi Keanu Reves, vilken som vanligt undviker att skådespela i största möjliga mån. Man hade kunnat använda en skyltdocka, men det är ursäktat. I rollen som kvinnan Constantine måste hjälpa gör Rachel Weiz, gift med regissören Darren Aronofsky, en något bättre roll och som Lucifer själv är Peter Stormare underbart slemmig. Andra roliga rollinehavare är Shia LaBeouf, Tilda Swinton och Bush-sångaren Gavin Rossdale.

På det hela är det en underbart visuell actionrulle med häftiga effekter och lagom spännande intrig. Constantine innehåller inga tankenötter, den är bara ren och enkel njutning. Fyra helvetesdömda tomtar får den hur som helst.


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0