The Bourne Ultimatum

image133Det bästa med The Bourne Ultimatum, den tredje filmen i serien om superagenten Jason Bourne, är en av filmaffischerna. Matt Damon, som spelar huvudrollen ser svettig, skitig och hård ut. Samtidigt kan Matt Damon inte se varken hård elelr tuff ut alls. Således blir omslaget något av en parafras på sig själv.

Filmen i sig lever inte upp till ettans höga klass men är flera nivåer höge än tvåan, vilket är tur. Bourne beger sig nu till USA för att ta reda på vem han egentligen är. Som motpart har han dels den skurkaktiga CIA-chefen Noah Vosen, spelad av David Straithairn, och dels sin enda konkurrent vad det gäller finurligt tänkande, Pamela Landy, spelad av Joan Allen.

Filmen avslöjar en hel del om Jason Bournes förflutna och den innehåller mycket av den intensiva action som Bourne-filmerna har som kännetecken. Dessutom lämnas flera trådar hängande, så en uppföljare är nog att vänta.

Dessutom bör det påpekas att regissören, Paul Greengrass, 2002 gjorde filmen Bloody Sunday som handlar om den irländska medborgarrättsrörelsen och massakern i den lilla staden Derry som blåste liv i IRA:s blodiga kamp. Filmen får en att hamna mitt i kampen och är något av det mest engegerande jag sett på film.


Monstertomtens betyg:
image38


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0