Spiderwick


Filmen The Spiderwick Chronicles (den svenska titeln är bara kort och gott Spiderwick) är baserad på flertalet barnböcker med samma namn av Holly Black och Tony DiTerlizzi, böcker skrivna i samma anda som Harry Potter. De beskriver en magisk värld mitt ibland oss som bara vissa få utvalda har tillgång till. Berättelsen handlar om tvillingarna Jared och Simon och deras storasyster Mallory som genom att läsa en gammal släktings fältdagbok om fefolk och annat oknytt och märkligt dras in i den förskräcklige Mulgaraths planer att ta över hela världen.

Känns det igen?

Filmens huvudroller spelas av Freddie Highmore, pojken i Kalle och Chockladfabriken. Det är en mysig och rolig film med en hel del specialeffekter och inte allt för dåligt skådespeleri. För en regnig kväll är The Spiderwick Chronicles utmärkt, men eftersom det dels är en barnfilm, med alla restriktioner och förenklingar det medför, och dels saknar någon större nyskapande anda är den inte mer än en väldgjord reproduktion.

Dock kommer jag att tänka på dgklmlmk, Luc Bessons film i samma genre, som föll platt. Spiderwick har åtminstone lite själ, vill jag tycka.


Monstertomtens betyg:


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0