Jumper


David Rice, spelad av uttryckslöse Hayden Christensen, har problem både hemma och i skolan. Ingen tycks gilla honom men plötsligt inser han att han kan fly genom att teleportera sig vart han vill på jordklotet. Den försynte tönten förvandlas till en internationell globetrotter och bankrånare. Då han väljer att återvända till sin hemstad för att träffa barndomskärleken Millie, Rachel Bilson, möter han även en annan så kallad Jumper, den cyniske Griffin, Jamie Bell och en rad religiösa och jumper-hatande fanatiker ledda av Roldan, Samuel L. Jackson.

Jumper är filmversionen av novellen med samma namn, skriven av Stephen Gould. Regisserar gör mannen bakom Bourne Identity, Doug Lidman. Men det är en stel och töntig historia som berättas genom explosiva, men själlösa, musikvideoklipp. Den enda skådisen med talang, Jackson, spelar en schablonbild av sin många tidigare karaktärer och allt förlorar någon som helst trovärdighet.

Visst hade det varit mäktigt att kunna teleportera sig? Ja, och visst är effekterna emellanåt häftiga (favoriten är den röda London-buss som teleporteras till Sahara-öknen) men de väger på inga sätt upp det usla manuset och tröttsammt poppiga tempot.


Monstertomtens betyg:


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0