Firefly


Kapten Malcolm Reynolds är krigsveteran och kapten på smugglarskeppet Serenety av Firefly-typ. Tillsammans med sin brokiga besättning kryssar de mellan planeter och månar i det solsystem till vilket mänskligheten tagit sin tillflykt. Samtidigt som de konstant försöker ligga ett steg framför lagens män tvingas de även kämpa med interna problem, varav det största är den unga Rivers mystiska sjukdom.


Firefly är skapat av Joss Whedon, mannen bakom Buffy the Vampire Slayer. Bara tretton avsnitt sändes i den amerikanska kanalen Fox innan serien lades ner, trots en enorm fan-skara. Seriens blandning av science-fiction och västern-tema gör den unik och annorlunda. Den framtid som porträtteras är fylld av mångfalld som lyfter fram en intressant kinesisk-amerikansk kultur, där det almänna språket är engelska men alla svär på mandarin.

Eftersom serien lades ner hänger många trådar lösa. En film, Serenity, har gjorts för att knyta samman de vitalaste, men serien, trots sina "post-mortem"-framgångar ,kommer aldrig fortsättas.


Monstertomtens betyg


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0