Knight of the Old Republic # 1-6 - Crossroads och Commencement

image184Knights of the Old Republic publicerades i samband med releasen av datorspelet med samma namn. I många detaljer finner man paralleller till spelet. Till exempel dyker defenitionen ?jedi counsular? och jedi scout" upp för första gången, vilka tillsammans med den klassiska "jedi knight" är de tre klasser man kan välja i spelet. Men bortsett från en personlig ovilja mot serier skapade mot bakgrund av ett dataspel stör detta inte märkbart.

Zayne Carrick är en ung och misslyckad padawan. Han är övertygad om att han aldrig kommer bli en jedi-riddare, men trots detta fortsätter han kämpa. I samband med ett examensprov kastas hela Zaynes värld över ända då hans egen mästare och dennes fränder mördar en grupp blivande jedis.

Zayne undkommer med nöd och näppe och en vild jakt runt galaxen inleds. Samtidigt söker Zayne svar på den stora frågan: Varför?

Commencement är en av de bästa Star Wars serier jag någonsin läst. Manuset av John Jackson Miller är medryckande och varje avsnitt slutar i en ruskig cliff-hanger. Teckningarna är ibland av enklaste laget men håller alltid hög kvalitet. Förvisso har det stora jobb som lagts ner på serien sin orsak i att Dark Horse hade fler ögon än vanligt på sig i och med spel-releasen. Men tackar för detta. Commencement är nämligen riktigt, riktigt bra.

image185

Monstertomtens betyg:
image186


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0