Elizabeth

I dagarna har Elizabeth: The Golden Age premiär, en film om drottningens senare år och uppföljaren till filmen Elisabeth från 1998.

I denna första film om drottningarnas drottning får vi följa Drottning Elizabeth I, spelade av Cate Blanchet, under sina trevande första år och slutliga accepterande av tron och ansvar.

Jag har både goda och dåliga erfarenheter av kostymfilmer. De brukar ofta bli ganska långdragna, med fokus på långa dialoger om oviktiga saker. Nu har jag sett Elisabeth tidigare och visste att jag inte behövde vara rädd för att falla ner i tråk-träsket. Skådespelare som Cate Blanchet, Joseph Fiennes, Geoffrey Rush, Richard Attenburough och Vincent Cassel lysfter upp denna helt fantastiska historia.

Visst står kostym och dioalog i fokus, men intrigerna är spännande och tidsepoken facinerande. Största kritiken, om man nu kan kalla det så, är att filmen har svårt att mäta sig med den miniserie om drottning Elisabeth som sändes på svensk TV i sommras, med Hellen Mirren i huvudrollen.

Tre starka monstertomtar väntar med spänning på uppföljaren.


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0