The Town That Didn't Exist

"Do we really want our dreams fulfilled? And, when given everything, what is life like."


Nu har jag börjat läsa en hel del serier av den Jugoslavienfödda franske serieskaparen Enki Bilal. The Town That Didn't Exist var dock ingen glädjande läsning. Enki Bilal har sammarebtat med Pierre Christin som skrivit manus och det är nog där grunden till bristerna står att finna.

Historien utspelar sig i en liten arbetarstad någonstans i Frankrike. När den lokala fabriksägaren dör och industrin ärvs av en excentrisk rullstolsbunden kvinna. Byborna, som redan sedan tidigare var rädda för att förlora sina jobb, undrar nu vilken framtid de ska gå till mötes.

Vad de inte vet är att kvnnan vill uppfylla alla deras drömmar...

Serien diskuterar vad som händer om man får allt. Eller åtminstone gör den aspirirationer på att göra det. Egentligen visar den bara på den tristess som kan uppstå när allt läggs för ens fötter. Hmm... kanske samma sak egentligen.

Bilderna är, som vanligt när det gäller Enki Bilal, fantastiska. Tyvärr kommer inte hans färgglada talang till sin rätta i en grå industriort. En serie med goda förtecken som inte når riktigt fram i varken ord eller bild. The Town That Didn't Exist få två monstertomtar...


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0