Thorgal #6 - Brek Zariths fall

image75La Chute de Brek Zarith heter denna fantastiska historia i orginal. Detta är första gången Jean van Hamme och Gregorz Rosinski tillsammans visar vad de verkligen går för (det är dessutom just detta album som fick upp mina ögon för Thorgal då det publicerades i Fantomen #21 och #22 1997).

Historien inleds med en fängslande bild på ett enormt slott. Härskaren över slottet Brek Zarith, en man som bär amnet Shardar, står och diskuterar med en av sina baroner. Baronen har nämligen på sig ett par nybyggda mekaniska vingar och med löften om att bli den första flygande människan sedan Daedalus och Ikaros kastar han sig över ett stup. Eftersom vingarna inte fungerar störtar han mot en säker död, tätt följd av vetenskapsmannen som uppfunnit dem.

image76I Brek Zarith finns även den sköna Aaricia och Thorgals son Jolan. Äntligen möts många av de historier som tidigare album byggt fram till. Galathorn, flyktingen i Den svarta galären, leder en här mot slottet samtidigt som vikingakonungen Jorund närmar sig från havet, lockad av de beryktade skatterna. Dessutom visar det sig att Shardar tycks veta någonting om Jolan, något som har med Thorgals mystiska härkomst att göra. Eftersom den onde härskarens planer går om intet får man aldrig riktigt reda på hur, men tanken var att Shardar skulle använda Jolan för att erövra hela världen. Det bådar för goda uppföljare.


Monstertomtens betyg:
image40


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0