Golden Age of the Sith #0-5

image96Egentligen har miniserien det lagom långa namnet Star Wars - Tales of the Jedi - Golden Age of the Sith. Serien handlar om de två ratade jedisarna Gav och Joro Daragon som 5000 år före den första Star Wars filmen gör ett slumpmässigt hopp i hyperrymden och hamnar hos den ökända sith-civilisationen. Sith var en gång jedis som föll till den mörka sidan och flydde, bara för att helt glömmas av omvärlden.

Gav och Joris besök sätter igång en maktkamp i stiths imperium och viljan att erövra resten av galaxen tänds. Naga Sadow, en ondskelfull Sith Lord, intrigerar med hjälp av de två nykomlingarna för att sätta sina maktfullkomliga planer i verket.

Serien kom ut 1996 och är en del i Dark Horse Comics enorma arsenal av Star Wars serier, vars stora syfte troligen är att mjölka varumärket på så mycket pengar som möjligt. Golden Age of the Sith håller okej kvalitet. Manuset är lagom spännande och teckningarna är tillräckligt bra för att man inte ska irritera sig på dem, men använder absolut inte ens en bråkdel av potentialen i Star Wars universat.

Lite roligt är att #1 innehåller en begravning på Korriban. Både gravplatsen och de närvarande figurerar i datorspelet Knights of the Old Republic II. Själv har jag ett ambivalent förhållande till Star Wars. Grundidén är underbar och majoriteten av designen fantastisk. Problemet ligger i att sedan trademarket släpptes fritt har en uppsjö av urusla produkter släppts, vilket urvattnat varumärket.


Monstertomtens betyg:
image87


Namn:
Kom ihåg mig!
Länk:

Kommentar:

RSS 2.0